линейка
линейка / pixabay.com
Четири пътни произшествия са станали в Старозагорско само за един ден. Лекарите се борят за живота на двама тежко пострадали.
 
В района на казанлъшкото село Розово, лек автомобил се блъснал в насрещно движеща се кола. Установено е, че 70-годишен водач седнал зад волана с 1.76 промила алкохол.
 
Кола, управлявана от 56-годишна жена, преминала през предпазна мантинела и паднала от около 8 метра височина в частен имот. Шофьорката е от село Преславен и е получила тежки наранявания, настанена е в УМБАЛ-Стара Загора има опасност за живота й. Пътното произшествие станало по пътя от село Могила за Стара Загора.
 
19-годишна водачка от Казанлък изгубила контрол над колата си на пътя Стара Загора-Казанлък. Автомобилът й се блъснал в мантинелата, а в него се ударили още четири коли. Пострадала е пътничка, която е в старозагорската болница, където лекарите се борят за живота й.
 
18-годишен пътник също е в болницата след произшествие, станало на кръстовището на улиците „Х. Д. Асенов“ и „Ген. Столетов“ в Стара Загора. Лека кола, управляван от 19-годишен водач отнела предимство и ударила друг автомобил. Нанесени са материални щети по возилата и крайпътните съоръжения.  Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни.