Чакат заповед от министъра за ваканцията
Чакат заповед от министъра за ваканцията / DarikNews.bg/архив

„Всеки момент очаквам да получа заповедта от министъра на образованието Сергей Игнатов, с която да бъде обявена грипната ваканция в Старозагорско. Информацията, с която разполагам е, че официалният документ вече е изготвен.
За грипната епидемия  и ваканция беше съобщено и по националните медии, така че информацията вече е достигнала до учениците", коментира вр.и.д. началник на РИО Стефан Чергев.

Чергев уточни, че заповедта ще бъде разпространена до директорите на учебните заведения, а те сами ще преценят как да уведомят учениците. На видно място на учебните сгради трябва да бъде поставена информаця за началото и края на грипната ваканция. Пропуснатият материал ще бъде компенсиран чрез преструктуриране на учебното съдържание.

„И ние все още очакваме заповедта на министъра и се информираме най-вече чрез медиите.
След като получим официалния документ от министерството нашите ученици ще бъдат уведомени за грипната ваканция чрез съобщение, публикувано на сайта на ГПЧЕ „Ромен Ролан". За времето до 4 февруари преподавателите ще ползват служебен платен отпуск", коментира за Дарик директорът на ГПЧЕ в Стара Загора Иванка Сотирова.