Благотворителна вечер „За децата на Стара Загора”
Благотворителна вечер „За децата на Стара Загора” / DarikNews.bg/архив

За втора поредна година неправителствени организации и клубове от Стара Загора се обединяват в инициативата „Коледна трапеза на обединена Европа". През 2009 повече от 200 старозагорци присъстваха на благотворителното събитие, при което бяха събрани 7200 лева и тон и половина храна.

Тази година благотворителната вечер ще се проведе под мотото „За децата на Стара Загора". Организатори са Зонта Клуб Стара Загора, Търговско-промишлена палата, Клуб Мисис България (FamousMS), Европа Директно, Ратари Клуб, Ротаракт Клуб, Интеракт Клуб, Иннер Уийл Клуб, Обществен дарителски фонд-Стара Загора, Лайънс Клуб Стара Загора - Августа.

Гостите на събитието ще имат удоволствието да чуят коледен концерт в изпълнение на студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров" от класа на доц. Нинова, както и да опитат от ястията приготвени от възпитаниците на ПГОХ „Райна Княгиня", представящи всяка една от 27-те страни членки на ЕС.

Желаещите да допринесат за каузата на кампанията ще имат възможност да участват в благотворителен търг на художествени предмети и кулинарни изкушения.

Благотворителната проява ще се проведе на 16 декември от 18.30 часа, на IV-то експозиционно ниво в Регионалния исторически музей.