Арестуваха извършител на три палежа в Казанлък
Арестуваха извършител на три палежа в Казанлък / DarikNews.bg

Арестуван е авторът на три палежа в Казанлък, съобщиха от ОД на МВР в Стара Загора.
Мъжът е подпалил входните врати на апартамент и гараж, както и хотел „Веста" в Града на розите. Имотите са собственост на негов длъжник и бившата му жена.

65-годишният мъж с прякор Митьо Шашмата е подпалил апартамента на 3 март, вратата на гараж - на 8 март, а два дни по-късно драснал клечката в хотел „Веста", където от пожара били унищожени инвентар и мебели. Причината за палежите са неуредени финансови отношения със собственика им, съобщи директорът на ОД на МВР в Стара Загора комисар Алекси Алексиев. Извършителят е с постоянна мярка „задържане под стража" и вече му е повдигнато обвинение.

Митьо Шашмата е стар познайник на полицията. Разследван е от комисията „Кушлев" за имоти на стойност 1 млн. и 200 хил. лв. През 2001 г. е бил заподозрян за серия бомбени атентати в Казанлък. При претърсване в дома му са открити 5 кг. Амонит, капсул-детонатори, огнепроводен шнур и незаконно притежаван пистолет.
Тогава Шашмата е осъден за съхранение на взривни вещества на 1000 лв. глоба.

От началото на годината в казанлъшко са регистрирани 13, палежа, от които са разкрити 6. В Стара Загора е разкрит един от общо 14 палежа.

„Ще бъдем безкомпромисни към извършителите на деяния от този тип, които са общоопасни и застрашават живота, здравето и имуществото на голям кръг граждани, предупреди комисар Алекси Алексиев.