Акция Дядо Коледа 2014 в Казанлък
Акция Дядо Коледа 2014 в Казанлък / netinfo


От днес до 19- ти декември в Казанлък се провежда втората Акция Дядо Коледа 2014. Благотворителна инициатива е под надслов „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!".
Акцията е инициирана от Сдружение „ Бъдеще на децата с увреждания" , а нейни партньори в реализацията са две казанлъшки фирми и Община Казанлък, в лицето на Културно-инфомационния център в града.

Целта на кампанията е деца в неравностойно социално положение, да бъдат зарадвани за празниците с коледни подаръци.
Желаещите да подкрепят акцията граждани трябва да посетят един от трите обекта в Казанлък, където са поставени специалните коледни елхи с писма. Всяко едно писмо разказва историята на дете в нужда и затруднение, което се надява на коледното вълшебство, за да има топъл празник и подарък. Който независимо от размера, ще е голям, защото ще носи частица от сърцето на всеки добър човек, посегнал към коледното писмо- съдба. Историите, за които разказват писмата са истински, единственото, което е спестено в тях е името на самото дете.

Всеки един гражданин с голямо и топло сърце, може да си избере коледна играчка с история от елхата в който и да е от трите обекта и да се превърне в своеобразен Дядо Коледа за непознато дете.
В рамките на две седмици, в специален чувал под елхата, той ще може да остави своя подарък.
Единственото условие е пакетът с подаръка, който ще се остави в чувала, да носи номера на плика с писмото, което е взето от елхата.
Местата, където са поставени специалните коледни елхи с писма са: ул. „Искра" №4, в Казанлък, ул. „Любомир Кабакчиев" №6 и бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк" №11.
На 20-ти декември всички събрани в чувалите на дядо Коледа подаръци поетапно ще започнат да пристигат до своите адресати.

Организатори и партньори в „Акция Дядо Коледа 2014" благодарят на всички, които ще се отзоват, защото Голямото сърце няма граници, а Благодатта за него - е безкрайна!