съд
съд / DarikNews.bg
43 лица са осъдени за престъпления против брака, семейството и младежта, като четири от тях са жени.

От началото на годината прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са ръководили разследването по 47 досъдебни производства за престъпления, извършени от пълнолетно лице, което без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16 годишна възраст, 2 досъдебни производства за престъпление, извършено от пълнолетно лице, което склони или улесни непълнолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, което не е навършило 16-годишна възраст да заживеят съпружески, без да са сключили брак.

Осъдиха двама служители на полицията

Ефективните присъди, влезли в сила, са срещу 1 лице. 9 лица са с  условно наказание „лишаване от свобода“,  наложени са 30 глоби  на обща стойност 30 000 лв., „пробация“ - 3 лица  и  „обществено порицание “- 4- лица.

Наскоро по обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден 28-годишен мъж на шест месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Близо година в село Хаджидимитрово той живял на съпружески начала с момиче, ненавършило 14 години. Мъжът вече е бил четирикратно осъден за други по вид престъпления.