Въоръжени мъже опитаха да оберат инкасо автомобил в София
Въоръжени мъже опитаха да оберат инкасо автомобил в София / снимка: Dariknews.bg, архив
Въоръжени мъже опитаха да оберат инкасо автомобил в София
78461
Въоръжени мъже опитаха да оберат инкасо автомобил в София
  • Въоръжени мъже опитаха да оберат инкасо автомобил в София

Маскирани обирджии се опитаха да задигнат парите за пенсии от инкасо автомобил в столицата. Случката се е разиграла в кв. „Надежда" рано тази сутрин, когато брониран бус на охранителната фирма е трябвало да достави сумата от около 50 хил. лв. в един от пощенските клонове в квартала. След реакцията на двама от гардовете нападателите се отказали и избягали. Полицията все още ги издирва.

Около 8.00 часа инкасо автомобилът паркира пред клон на „Български пощи" в столичния кв. „Надежда 3". Охранителите обаче са пресрещнати от двама маскирани и въоръжени мъже, които стоят в близост до банковия клон. Единият от тях остава в бронирания бус, а другият внася парите в пощенския клон и се затваря там. Пред Дарик управителят на охранителната фирма Петър Миланов заяви, че до момента не са ставали жертва на успешен опит за грабеж, но служителите на фирмата са постоянно нащрек.

„В 08.09 часа в националния диспечерски център във фирмата получаваме сигнал от инкасов автомобил посредством паник бутон, а 40 секунди след това обаждане от охранителите в инкасовия автомобил за опит за въоръжен грабеж. Извършителите са били въоръжени с късо и дълго оръжие. Един от тях се е насочил към един от охранителите, който в същото време е пренасял пратка за „Български пощи", това са пенсиите на хората"

Петър Миланов обясни още, че вторият нападател се насочил към охранителя, който останал в инкасо автомобила и го заплашил с оръжие през прозореца. Грабежът явно не е бил добре планиран, тъй като двамата маскирани мъже се отказали бързо да взломяват клона и се опитали да напуснат мястото с краден автомобил. Возилото обаче не запалило и те хукнали пеша в неизвестна посока. Полицията ги издирва.