/ БТА
Решението на областния управител е аргументирано с нормативни факти. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук по повод заповедта на областния управител на София-град Вяра Тодева, с която се връща за ново обсъждане решението на Столичния общински съвет (СОС) от 8 февруари относно избора на председатели на на постоянните комисии. 

"Ако общинските съветници не спазват законите, как ще пазят интереса на софиянци, коментира столичният кмет. Той уверява, че в следващите четири години правилата ще се спазват. "И писаните, и неписаните", отбеляза Терзиев. 

Вяра Тодева: Всеки може да ми иска оставката, не виждам причина да си я подам

"Колкото до двойния стандарт кое е "политически рекет" - извънредно нощно заседание против правилника или обмислено действие в защита на правото - няма две мнения. Рекетьорите са на друго място", пише още Васил Терзиев. 

Вчера от ГЕРБ-СДС, БСП и "Има такъв народ" поискаха оставката на областния управител Вяра Тодева, а тя днес заяви, че всеки може да ѝ иска оставката, на този етап не вижда нито една причина да си я подаде.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
София Господинова/БТА