В 05:00 часа тази сутрин на територията на Самоков започна специализирана полицейска операция с участието на служители от ОДМВР - София, ГДЖСОБТ, Специализирани полицейски сили – СДВР.

Действията са разпоредени от главния секретар на МВР във връзка с нападение, извършено снощи над полицейски служители.

Нападнаха двама полицаи в Самоков

Към 21.30 часа, полицаи спрели за проверка в района на Самоков лек автомобил „Мерцедес". Докато извършвали действия, на място спрели други две коли и излезлите от тях мъже възпрепятствали полицейските служители да изпълнят задълженията си, след което се оттеглили заедно с единия от пътувалите в проверявания автомобил. При нападението двама полицаи са получили наранявания, единият е с охлузвания по ръката, а колегата му - със сцепена устна.

Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия от екипи на РУ - Самоков, ОДМВР - София и жандармерията с цел установяването и задържането на нападателите. Изпратени са и допълнителни сили, които се включиха в стартиралата специализирана полицейска операция. В рамките ѝ се изяснява самоличността на съпричастни към случая, които по първоначални данни са криминално проявени за наркотици.

По информация на NOVA полицията издирва Трайчо Василев, по прякор Пиже. Малко преди 8:00 часа тази сутрин в полицейското управление в града влезе директорът на Жандармерията Тодор Гребенаров.

„При извършване на рутинна проверка на МПС същите спират, след което оказват съпротива, не се подчиняват на полицейските разпореждания. При опит за задържане на извършителите, те са ударили наш колега, който е с лека телесна повреда.

Все още не са задържани. При проверка на адресите, същите не са установени. Продължаваме работа”, заяви Борислав Муеров от Главна дирекция „Национална полиция”.

Под ръководството на прокуратуарата се води разследване. В хода на разследването на деянията е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са и свидетели.
МВР