/ БГНЕС, архив
Нов продукт с името "Карта София", се разработва в Центъра за градска мобилност. Това е т.нар. превозен документ, или карта за пътуване по цялата градска мрежа с тридневен срок на валидност. Тя обаче дава на притежателите си и редица намаления. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).
 
Първоначалният етап в изработването на "Карта София" вече е преминат, в момента екип на Центъра я допълва с нови екстри. Тридневна карта за пътуване в градския транспорт е на стойност 20 лева, тя важи само за един притежател.
 
Документът е за срок от три последователни календарни дни, валидният период е изписан на лицето на картата в момента на издаването.
 
Превозният документ дава възможност не само да се пътува без ограничение до всички интересни за туристите места в София, но и за намаления в над 50 обекта из града. Сред тях са много заведения за хранене, музеи, книжарници, обекти за спорт и развлечение, включително с картата може да се кара по-евтино и картинг.
 
Подготвя се книжка-каталог, в която с фотоси и координати ще бъдат включени всички обекти, които предоставят намаления на притежателите на картата. До отпечатването на книжката-каталог, включените в картата места могат да се видят на официалната страница на Центъра за градска мобилност.
 
"Карта София"
е предназначена за всички български и чуждестранни гости на столицата. Картата може да се закупи от всички бюра за продажби на Центъра, в които има картови принтери и се издават превозни документи.