С нова организация на движението започва изграждане на кръстовището на две нива до Семинарията
С нова организация на движението започва изграждане на кръстовището на две нива до Семинарията / снимка: БГНЕС, архив
Започва строителството на кръстовище на две нива край Семинарията
67489
Започва строителството на кръстовище на две нива край Семинарията
  • Започва строителството на кръстовище на две нива край Семинарията

Затруднено ще е движението на автомобили в района на Семинарията във връзка със строителството на кръстовище на две нива на „Симеоновско шосе” и „Алея Яворов”. Това съобщи за Дарик зам.-кметът по транспорта в Столичната община Любомир Христов.

От днес до 5 ноември започна първи етап на организация на движение като е въведено стеснение на лентите за движение. Въпреки че срокът за изпълнение на проекта е шест месеца, най-вероятно през тежките зимни месеци ремонтите ще спрат заради лошите условия и ще продължат по-интензивно през пролетта.

Предвижда се движението да не бъде спирано в нито един етап от строежа напълно. При сега действащата организация, движението няма да бъде променяно в посока от Симеоново към центъра на София и обратно. Стесняването на броя на платната за движение ще създаде намалена пропускателна способност на кръстовището.

„В различните етапи на строителство ще бъдат осигурявани възможности за преминаване през кръстовището, но със значително стесняване на броя на пътните платна. Към настоящия момент има стеснено по едно платно, но започват интензивни строителни дейности”, посочи Христов.

Той  посъветва, ако хората нямат крайна наложителност да преминават през това кръстовище, да потърсят други алтернативи. „Булевард „Драган Цанков” с кръстовището на Телевизионната кула функционира пълноценно, булевардите „Черни връх”, „Цариградско шосе” като алтернативи”, призова зам.-кметът.