РЗС издигна собствен кандидат за изборите в София
РЗС издигна собствен кандидат за изборите в София / cнимкa: Sofia Photo Agency
РЗС издигна собствен кандидат за изборите в София
22436
РЗС издигна собствен кандидат за изборите в София
  • РЗС издигна собствен кандидат за изборите в София

Архитект Павел Попов е кандидатът за кмет на София, издигнат от партия „Ред, законност, справедливост". Това каза лидерът на партията Яне Янев и допълни, че на частичните местни избори ще участват самостоятелно. Янев каза още, че ще целят да достигнат участие в балотаж.

Председателят на РЗС беше категоричен, че партията не оттеглят подкрепата си към ГЕРБ, но дават алтернатива на дясномислещите столичани, издигайки самостоятелна кандидатура. „РЗС е самостоятелен политически проект и той се движи паралелно с ГЕРБ", заяви Янев.

„Кандидатът на БСП за кмет не може да бъде алтернативата за софиянци", каза още Янев. Той допълни, че ГЕРБ, Синята коалиция и РЗС не са издигнали общ кандидат, тъй като ГЕРБ не е изпратила проектопрограма и идеи за управлението на столицата.

„Ние издигаме за кандидат технократ, а не политическа кукла и считаме, че най-после България трябва да има столичен кмет професионалист с европейска визия", заяви Янев за архитект Павел Попов.

Архитект Попов заяви, че ако бъде избран за кмет, един от основните му приоритети ще бъде сформирането на ръководен екип на Столична Община. Той припомни, че партия РЗС се обявява категорично „за" закриването на „Кремиковци", тъй като „комбинатът няма място в София".

Архитект Павел Попов е архитект, с дипломи от Държавна политехника - Хавана и Висшия институт по архитектура и строителство в София. Преподавател e в Университета за архитектура и строителство в София, проектант, архитектурен критик и журналист с активна позиция за  градоустройството на София, съобщават от РЗС. Участвал е в над 10 участия в международни и национални конкурса, в устройствено проектиране ОУП на "Двореца"- Балчик, в заданието и програмата за конкурса "Общ устройствен план на София и Столична община" - 1991 г. в изготвянето на около 70 идейни проекта и над 20 завършени сгради.