Първият сняг създаде сериозни проблеми за шофьорите в столицата
Първият сняг създаде сериозни проблеми за шофьорите в столицата / БГНЕС
Първият сняг създаде сериозни проблеми за шофьорите в столицата
91425
Първият сняг създаде сериозни проблеми за шофьорите в столицата
  • Първият сняг създаде сериозни проблеми за шофьорите в столицата

Трафикът в София е изключително натоварен, след като заваля първият сняг. Това създаде и сериозни проблеми за повечето шофьори. Директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева съобщи за Дарик, че 193 машини в момента се грижат за проходимостта на пътищата, както и обработването срещу заледявания. Тя посочи, че днес снегорини ще влязат и във вътрешно кварталните улици, тъй като през нощта приоритетно са почистени булеварди, по които се движи градският транспорт. В момента фирмите извършват почистване в района на спирките.

"Нямаме информация от оперативния център за проблем с превозни средства на градския транспорт, с изключение на отсечката на Околовръстен път към лифта Симеоново, която се обработва в момента и е затворен пътят Драгалевци - Алеко, защото там има проблем с автобус", каза Георгиева.

"В оперативния център на Столичния инспекторат се наблюдават всички над 100 камери по кръстовищата в София и виждаме различни ситуации, които ме карат да помоля шофьорите да спазват правилата за движение", препоръча тя.

При една обстановка с интензивен снеговалеж е нормално на места да се получат задръствания и усложнени обстановки, допълниха от Столичния инспекторат и гарантираха, че спирките и около тях се почиства.

"Напомням на гражданите да почистят около прилежащите си територии", допълни Веска Георгиева.