Загинал е служител на гранична полиция
Под ръководството на Окръжна прокуратура-София се води разследване по образувано досъдебно производство за тежък пътен инцидент, при който загина служител на гранична полиция, съобщиха от обвинението.

Около 07:20 часа на автомагистрала „Европа“, в района на Сливница по направление към Драгоман, настъпило пътнотранспортно произшествие.

В хода на изясняване на механизма на инцидента към настоящия момент е установено, че лек автомобил, се ударил в движещия се пред него товарен автомобил с полуремарке.

Тежка катастрофа със загинал блокира движението по пътя София-Калотина (ВИДЕО)

Последвал сблъсък в лявата задна част на камиона на друга лека кола, в която пътували служители на ГД „Гранична полиция“. Вследствие на инцидент 62-годишен мъж загинал на място. Водачът на колата и другият пътник са транспортирани в болнично заведение.

Образувано е досъдебно производство от следовател в Следствения отдел към Окръжна прокуратура – София за нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на МПС и причиняване на смърт по непредпазливост на едно лице и телесни повреди.

Водачите на товарния автомобил и на другата кола, не са пострадали. Двамата са тествани за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, като пробите са отрицателни.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Разследването продължава.