Мотоклубове настояват бул. Цариградско шосе да бъде отворен за мотоциклетисти
Мотоклубове настояват бул. Цариградско шосе да бъде отворен за мотоциклетисти / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева
Мотоклубове настояват бу. "Цариградско шосе" да бъде отворен за мотоциклетисти
51647
Мотоклубове настояват бу. "Цариградско шосе" да бъде отворен за мотоциклетисти
  • Мотоклубове настояват бу. "Цариградско шосе" да бъде отворен за мотоциклетисти

Представители на мотоклубове настояват бул. "Цариградско шосе" в София да бъде отворен за мотоциклетисти. Това искане беше одобрено от столичния КАТ, от където са изпратили становището си до Столична община, която трябва да реши дали да одобри предложението.

Рокерите, заедно с пътни полицаи, представиха мерките за безопасност на мотористите и обявиха предстоящия старт на мото сезона.

Мотосезонът започва в събота, когато на Околовръстното ще има показни гонки между мотористи. От мотоклубовете отдавна настояват за обособяването на специална писта, където притежателите на бързи мотоциклети да могат да карат необезпокоявани.

Сергей Ценков от мотоклуб ATROX обясни другото основно искане на рокерите: "Махането на ограничителния знак на Цариградско за мотористи, което смятаме, че е дискриминация за нас".

Няма други забранени булеварди за мотористи в София. Шефът на столичния КАТ Богдан Милчев заяви, че подкрепя идеята и добави, че пътните полицаи стават безкомпромисни към дрогираните мотоциклетисти: "Тази година ще има много активни действия от наша страна. Ще проверяваме, ако щете и целенасочено, мотористите за употреба на упойващи вещества, наркотици. всички наши патрули са въоръжени с тест дрегери, с полеви тестове".

Мотоклубовете настояха и за създаването на обособени паркоместа за мотори. Това искане обаче тепърва предстои да бъде обсъждано.