Кърпят дупките по северната дъга на софийското околовръстно
Кърпят дупките по северната дъга на софийското околовръстно / netinfo
Кърпят дупките по северната дъга на софийското околовръстно
79189
Кърпят дупките по северната дъга на софийското околовръстно
  • Кърпят дупките по северната дъга на софийското околовръстно

Стартира ремонтът на Околовръстния път на София. Екипи вече изкърпват дупките по северната дъга между магистралите "Хемус" и "Тракия", съобщи шефът на пътната агенция Лазар Лазаров. Очаква се ремонтните дейности по участъка с дължина от 24 километра да продължат няколко дни.

Изкърпването и текущият ремонт на Околовръстния път и в частност северната дъга - там, където минават транзитният трафик на тежкотоварното движение, започна и ще продължи няколко дни, като участъкът ще бъде подготвен за безпроблемно преминаване, каза Лазар Лазаров.

Той напомни, че с изпълнението на проекта за северната скоростна тангента, целият трафик, който в момента минава по северната дъга, реално ще се пренасочи по нея, така че „ще има ново трасе на околовръстния път".

Шефът на пътната агенция подчерта, че след изпълнението на големите проекти южната дъга е в много добро състояние. По участъка от от нея от бул. „Цар Борис" до магистрала „Люлин", за който грижа има Столичната община, са приключили изкърпванията, каза още Лазаров.