Кандидатът на БСП за кмет: Няма да правя опит за рекорд
Кандидатът на БСП за кмет: Няма да правя опит за рекорд / netinfo
Кандидатът на БСП за кмет: Няма да правя опит за рекорд
22366
Кандидатът на БСП за кмет: Няма да правя опит за рекорд
Кандидатът на БСП за кмет: Няма да правя опит за рекорд
  • Кандидатът на БСП за кмет: Няма да правя опит за рекорд
  • Кандидатът на БСП за кмет: Няма да правя опит за рекорд

Участието в балотаж ще е висок резултат, но истинският успех ще е победа на изборите. Това каза в предаването Денят на Дарик Георги Кадиев, номиниран за кандидат на БСП за кметското място в София. "За мен не е самоцел да стана кмет на София, не съм си го поставил като опит за постигане на световен рекорд", каза Кадиев и допълни: "За мен беше важно партията, която аз представлявам, да покаже характер, да покаже, че не е меркантилна, не върви просто по течението на водата, не се самопредлага за едно или две заместник-кметски места и всъщност е алтернативата на управлението в момента".

А какъв според вас трябва да бъде кметът на столицата - опитен политик преди всичко или пък добър бизнесмен?

Ами, аз винаги съм бил, и в Министерството на финансите, и сега, съм бил против това чисти експерти да влизат в управлението. Защото управлението в крайна сметка е една емоция, един компромис между различните интереси на различните общности и опит да се намери най-доброто за всички. Ако управлението беше чиста математика, тогава примерно един нобелов лауреат щеше да е най-добрият премиер на света, но той не е. Така че за мен абсолютно категорично е да имаш политически опит, да имаш политически ангажимент, да имаш ясно изразена политическа физиономия.

Георги Кадиев каза още, че за него най-важно е да получи подкрепата на майките, които не могат да запишат децата си на детска градина, на столичани, които съдят Общината в административния съд по една или друга причина, на софиянците, които имат проблеми с паркирането, но отбеляза, че не бяга от политическата идентичност.

Не се ли страхувате, че проблемите, вътрешнопартийните проблеми на БСП ще попречат на вашата кампания и в един момент ще се окажете сам в битката за София?

Не, не се страхувам, защото аз нямам какво да губя. Ако някой има да губи в тази ситуация, това е БСП, и то именно да губи собствената си мотивация да печели избори. Нали разбирате, че ако ние не успеем да покажем този характер и това лице, за което ви говорих преди малко, тогава и без друго малката мотивация съвсем ще изчезне.

А какви са вашите очаквания от надпреварата за кметското място в София? Миналата седмица Румен Овчаров каза в нашето студио, че успех за БСП ще бъде, ако Кадиев спечели изборите в София, всичко останало ще е частичен успех.

А...

Как мислите, че ще се развият нещата? Сигурно в главата ви има няколко варианта поне.

Не. Няма няколко варианта, защото аз дори и не следя социологически проучвания или ги следя бегло, защото те по никакъв начин не влияят на кампанията. Това дали те ми показват, че имам примерно 17 процента или 27, как да ми повлияе на кампанията? За мен... поставям си някакви летви, разбира се, които биха удовлетворили самия мен. Участие в балотаж е такава летва. Това вече е висок резултат, но, разбира се, истинският успех е само победа на изборите.

Цялото интервю с Георги Кадиев четете ТУК