Кадиев покани Фандъкова на поредица от дебати за София
Кадиев покани Фандъкова на поредица от дебати за София / снимка: БГНЕС

Кандидатът на "Коалиция за България" за кмет на София Георги Кадиев покани претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова на поредица от дебати по теми, свързани с управлението на столицата. Той предложи Фандъкова да определи мястото и датите на дискусиите.

Кадиев очаква кампанията да бъде мръсна, съдейки от начина, по който е започнала. Той визира вчерашното изказване на Бойко Борисов в телевизионно предаване, в което, според Георги Кадиев, той по некоректен начин е заявил, че Фандъкова нямала пари, защото "нейният съпруг не продавал евтин ток". Очевидно кампанията ще бъде между мен и Борисов, като министър-председателят ще играе ролята на лошото ченге, а кандидатът на ГЕРБ "ще подпърхва около него", коментира Кадиев, цитиран от БТА.

Затова той задава няколко въпроса към неформалния лидер на ГЕРБ - кому е нужна такава некоректна кампания; как така е бил много добър, когато са ползвали критиките му към предишното управление, а сега заявяват, че е един от всички; как така е бил добър, когато Цветелина Бориславова е ходила при него да моли сметките на НАП да преминават през СИБанк и е бил харесван, когато е защитавал Тошко Тодоров.