Градските организации на ГЕРБ, СДС и ДСБ заедно на изборите
Градските организации на ГЕРБ, СДС и ДСБ заедно на изборите / снимка: Sofia Photo Agency
Градските организации на ГЕРБ, СДС и ДСБ заедно на изборите
22583
Градските организации на ГЕРБ, СДС и ДСБ заедно на изборите
  • Градските организации на ГЕРБ, СДС и ДСБ заедно на изборите

Градските организации на ГЕРБ, СДС и ДСБ подписаха споразумение за сътрудничество на частичните местни избори в София на 15 ноември. Подписа си под документа поставиха Малина Едрева от ГЕРБ, Борислав Бориславов от СДС и Атанас Атанасов от ДСБ.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще има възможността сама да състави собствения си екип. Пазарлъци за заместник-кметски места не са правени, стана ясно след подписването на документа. Председателят на ГЕРБ София Малина Едрева заяви: Виждането ни, че добрата политика е успешна тогава, когато има партньорство, е нещото, което ни води към подписване на споразумението.

Председателят на СДС-София Борислав Бориславов заяви, че основният враг и опасност за софиянци е БСП: Не можем да допуснем появата на няколко кандидати в дясното. С риска да дадем шанс на кандидата на БСП г-н Кадиев, който е усмихнатото лице на Румен Овчаров, да дава заявка за управлението на София.

Според председателя на ДСБ-София Атанас Атанасов споразумението е доброто решение за софиянци и за десницата: Основният мотив, освен да поискаме подкрепата на софиянци за продължаване на управлението, е да не дадем никакъв шанс на бившите комунисти да надигат глава след съкрушителната загуба на парламентарните избори.