Фандъкова: Трябва да се работи активно по въпроса със задръстванията
Фандъкова: Трябва да се работи активно по въпроса със задръстванията / Sofia Photo Agency
Интервю с Йорданка Фандъкова в "Седмицата" по Дарик - Кирил Вълчев
22824
Интервю с Йорданка Фандъкова в "Седмицата" по Дарик - Кирил Вълчев
  • Интервю с Йорданка Фандъкова в "Седмицата" по Дарик - Кирил Вълчев

По въпроса с ограничаването на задръстванията в София трябва да се работи много активно. Това каза в предаването „Седмицата" на Дарик радио Йорданка Фандъкова, която е кандидат на ГЕРБ за кмет на столицата.

Ето как отговори Фандъкова на въпроса дали, ако стане кмет, ще ограничи влизането в центъра на София с кола, за да се ограничат задръстванията: „Мисля, че в тази посока трябва да се работи много активно. По отношение на трафика това е една дългосрочна задача. Има краткосрочни мерки, върху които ще работим. Това са неща, които се правят и в момента по отношение на облекчаване в някои части - използване на зелената вълна, използване на различна маркировка. Но в дългосрочен план трябва да се разработи генерален план за трафика и тук вече имаме шанса да използваме модерни, нови технологии, опита на европейските градове".

На въпрос кого ще предложи за министър на образованието Фандъкова отговори: „Това е въпрос на бъдещи обсъждания. Има различни варианти. Работила съм с много хора, които са част от екипа. За мен беше важно да направим програмата в продължение на следващите четири години, за да може да се гарантира изпълнението на всички ангажименти, които поехме пред гражданите на България".

Цялото интервю с Йорданка Фандъкова четете тук