Борисов: Всички улици в столицата са изчистени до асфалт
Борисов: Всички улици в столицата са изчистени до асфалт / снимкa: Sofia Photo Agency

Всички улици в София са изчистени до асфалт, мостовете и трасетата са опесъчени, ще бъде почистена и кишата по тротоарите и спирките на градския транспорт, съобщи столичният кмет Бойко Борисов.

По думите му шест аварийни екипа работят по отстраняване на клоните на дървета, които пречат на контактната мрежа на тролейбусите. Заради аварийните дейности по отстраняване на паднали клони на места в столицата движението е затруднено, обясни кметът Борисов. Според него много шофьори все още карат колите си с летни гуми и това допълнително натоварва трафика.

„Имам уверението на концесионера, че до 17.00 часа следобед ще бъдат почистени и всички вътрешноквартални улици, особено водещите към булеварди”, допълни Борисов.

„След 16.00-17.00 часа се очаква много рязко застудяване. До тогава сме възложили на концесионера да опесъчи всички спирки и водата, която се образува вследствие разстопяването на снега от лугата, за да не наджапат хората в нея. Използвам случая да предупредя гражданите, че утре сутрин се очакват до минус 10 градуса, някъде ще има заледявания и да бъдат внимателни”, посочи още той.

Колкото до започнатите ремонтни дейности, Борисов каза още: „Вторник вече трябва да е към 6 градуса и ще продължиме. Имаме увереността, че до 30-ти, бул. „Стамболийски” ще е готов.

Междувременно стана ясно, че Столичният инспекторат ще изиска в понеделник от рекламните агенции техническата документация за всички монтирани билбордовете на територията на София, съобщи пресцентърът на Столичната община. Целта е да се установи дали съоръженията са законно поставени, а също така и как са технически укрепени.

Мярката е предприета заради повредените днес в столицата шест билборда. Вследствие на снега и вятъра четири от тях са се наклонили, а другите два - паднали. Рекламните съоръжения са били поставени на ул. "Сребърна" и бул. "Черни връх", бул. "Александър Малинов" и "Симеоновско шосе". Падналите билбордове са отстранени, а от агенциите е изискана техническата им документация.