50 акта за нарушения имал таксиметровият шофьор, който блъсна и уби две жени на зебра
50 акта за нарушения имал таксиметровият шофьор, който блъсна и уби две жени на зебра / снимка: Sofia Photo Agency, архив
50 акта за нарушения имал таксиметровият шофьор, който блъсна и уби две жени на "зебра"
51775
50 акта за нарушения имал таксиметровият шофьор, който блъсна и уби две жени на "зебра"
  • 50 акта за нарушения имал таксиметровият шофьор, който блъсна и уби две жени на "зебра"

50 акта за пътнотранспортни нарушения има шофьорът на такси, който в събота блъсна и уби две възрастни жени на пешеходна пътека в София. Това съобщи за Дарик инспектор Ивайло Кирилов от "Пътна полиция - КАТ" в София.

По думите му, 26-годишният мъж е бил лишен от свидетелство управление на автомобил в периода 2010 и 2011 г. Справка на полицията обаче показва, че младежът е продължил да работи като таксиметров шофьор, въпреки че не е имал книжка.

От август 2010 г. до същия месец на 2011 г. Димитър Юлчев, въпреки че е лишен от свидетелството си за управление, продължава да шофира необезпокояван. Мъжът е глобяван многократно за най-разнообразни нарушения на Закона за движение по пътищата, но въпреки всичко успява да възстанови правата си на шофьор през лятото на миналата година, обясни инспектор Иво Кирилов от КАТ-София.

Двете жени, които бяха блъснати и убити на ясно сигнализирана пешеходна пътека не са прецедент в столицата, обясни инспектор Кирилов. Той уточни, че се увеличават пътните инциденти с убити пешеходци. Само за последните дни са станали 9 тежки катастрофи с 4 жертви.