1635 полицаи охраняват реда в столицата
1635 полицаи охраняват реда в столицата / cнимка: Sofia Photo Agency
1635 полицаи охраняват реда в столицата
23432
1635 полицаи охраняват реда в столицата
  • 1635 полицаи охраняват реда в столицата

1635 полицаи ще охраняват реда в София по време на изборния ден, съобщават от МВР. От полицията ще следят стриктно за продажбата на алкохол през целия ден, тъй като това е забранено с кметска заповед.

От Столичната полиция съобщават още, че са предприети всички необходими мерки за охраната, реда и спокойното протичане на кметския вот във всички 1462 избирателни секции в столицата. Проведен е и подробен инструктаж на охранителния и полицейския състав. В столичната полиция е изграден оперативен щаб за провеждането на кметския вот, както са осъществени и срещи с кметовете на столичните общини и представителите на секционните избирателни комисии.

От полицията припомнят, че е забранена продажбата на алкохол от 22 часа на 14-ти до 22 часа на 15-ти ноември. Служителите на столичната полиция ще извършват щателни проверки по питейните заведения и в търговската мрежа по изпълнението на кметската заповед. Проверки ще се извършват и във всички помещения на секционните избирателни комисии (СИК) от служители на столичната пожарна.

Осигурена е и полицейска охрана при извозването на бюлетините от секционните избирателни комисии до общинската комисия в зала „Универсиада", както и при изпращането на бюлетините и в избирателните секции. Проведени са и срещи с ръководството на охранителните фирми в София, както и с общинската фирма „Егида". Уточнени са и техните задължения в изборния ден.