1350 социално слаби ще получават 4 месеца безплатен обяд
1350 социално слаби ще получават 4 месеца безплатен обяд / снимка: Sofia Photo Agency

Повече от 1300 граждани в затруднено социално положение ще получават безплатен обяд от утре в рамките на проекта „Социална кухня", който се реализира за седма поредна година от Столичната община с подкрепата на банка БНП Париба-клон София. Топлите ястия ще бъдат приготвяни от общинското предприятие „Социален патронаж" и раздавани в 11 благотворителни пункта до края на март.

Преди седем години банката-спонсор е дарила средства за ежедневния обяд на 150 граждани, а сега парите ще стигнат за 1350 души, обясни за Дарик директорът на Социален патронаж Радослав Йорданов: „ Това са хората с най-ниски доходи, хората, които зимните месеци най-трудно преживяват. Това са възрастни хора, самотни хора, инвалиди, самотни майки. Тази година, както и всяка година, сумата, до която ние можем да се разпростираме, е 70 стотинки, за което ние приготвяме по една топла супа всеки работен ден от 1 декември до 31 март, плюс четвърт хляб. Това общо взето е менюто в този период от 4 месеца - зимните месеци в годината".

От ръководството на Столичната община си поставят за цел през следващата година освен топла супа гражданите да получават и основно ястие.