Запалиха селскостопански постройки в село Пет могили
Запалиха селскостопански постройки в село Пет могили / Дарик Сливен, архив

Палеж в частен имот в новозагорското село Пет могили разследват полицаи. На 11 април в 00.13 часа в пожарната в Нова Загора е получен сигнал за  възникнал пожар в частен имот в селото, собственост на 51-годишен мъж.

След потушаване на пожара е извършен оглед, който установил, че огънят пламнал около 00,00 часа същия ден в селскостопански постройки към имота. Едната част от постройките е била пригодена за отглеждане на животни, а друга за съхранение на фураж и технически инвентар.

Вследствие  на пожара е изгоряла покривна конструкция на площ около 300 кв.метра, инвентар от гаражното помещение - фуражомелка, циркуляр, електрожен, два ъглошлайфа, мотоциклет “ИЖ” и намиращите се в едно от помещенията 20 кокошки.

Пожарникарите са успели да спасят останалите животни - 78 агнета, овце, прасета, кон и теле. Нанесените  щети и причината за възникване на пожара са в процес на установяване. Назначени са експертизи -пожаротехническа и електротехническа. По случая е образувано  досъдебно производство за палеж.