Задържаха под стража трима мъже обвинени в отвличане
Задържаха под стража трима мъже обвинени в отвличане / Dariknews, Архив

Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд -Сливен и остави в ареста Тодор М., Христо Р. и Валери.А. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 05 - 06 юни 2015г. отвлекли мъж в село Събрано, общ.Нова Загора. Деянието е извършено по особено мъчителен и опасен за здравето на пострадалия начин.

Спрямо тримата е повдигнато обвинение за извършено престъпление, за което престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода" от 10г. до 20 г. или „доживотен затвор", както и конфискация на част или цялото имущество на обвиняемия.

Днес в съдебната зала бе разгледана жалбата на тримата срещу определението на Окръжен съд -Сливен. Представителят на държавното обвинение се противопостави на жалбата като я определи за неоснователна, а определеното на съда за правилно, мотивирано и законосъобразно. Прокурорът мотивира искането си на обвиняемите да бъде потвърдена наложената мярка за неотклонение „задържане под стража" с тежестта на престъплението, в което тримата мъже са обвинени. Той подчерта обществената опасност на престъпното деяние като акцентира върху факта, че то е извършено след като обвиняемите са се представили за полицейски служители.

Съдът се съобрази с аргументите на прокурора и потвърди определението на предходната инстанция.

Определението на Апелативен съд -Бургас не подлежи на обжалване.