За броени часове задържаха извършител на грабеж
За броени часове задържаха извършител на грабеж / Dariknews, Архив

Един час след подаден сигнал за въоръжен грабеж, служители от  РУ Ямбол задържаха извършителя. Той е 23-годишнен мъж от Ямбол, криминално проявен и осъждан.

Грабежът е извършен в района на Градския парк късно вечерта на 30 май. По данни на потърпевшия, който е непълнолетен младеж от Ямбол, трима непознати мъже се приближили към него. Заплашвайки го, единият от тях произвел изстрели във въздуха с газов пистолет, след което му отнел скъп мобилен телефон.

Веднага след подаването на сигнала, полицаите предприели незабавни издирвателни действия, в резултат на което, за около час “по горещи следи” извършителят и придружаващите го двама мъже са установени и задържани.

По време на работата по случая е изяснено, че след извършване на грабежа, Задържаният е нанесъл и увреждане на няколко автомобила. Работата по пълното документиране на случаите продължава под прякото ръководство на прокуратурата.

Извършителят на престъпленията е превлечен като обвиняем и с прокурорско постановление му е наложена мярка от 72 часа “задържане под стража”.