За 5 и половина минути НАП Ямбол обслужва клиенти
За 5 и половина минути НАП Ямбол обслужва клиенти / netinfo

Над 40 хиляди клиенти са обслужени в Офиса на НАП - Ямбол от началото на годината. Близо 20 хиляди услуги по Закона за здравното осигуряване са извършили инспекторите на гишетата в Офис- Ямбол. 400 граждани са подали заявление за напускане и завръщане в страната, а 7 хиляди човека от областта са проверявали какви суми дължат за здравно осигуряване.

 Приети са 11 300 осигурителни декларации. От приходната администрация припомнят, че българските граждани, които са напуснали страната преди 31 декември 2011 г., могат да се освободят от плащането на здравноосигурителни вноски у нас и за стари периоди, ако не са живели по това време в България.

Средното време за обслужване на клиент е 5.36 минути  при допустими до 10 минути, отчита системата за управление на опашките. Пак от нея е видно, че са подадени близо 7 хиляди данъчни декларации, от които 2 300 по Закона за ДДС. Извършена е промяна в регистрацията на повече от 2 хиляди самоосигуряващи се лица от област Ямбол. Своя ПИК / персонален идентификационен код/ са получили 780 граждани, а 6700 пъти са поискани удостоверения за наличие или липса на задължения.