В Елхово готови за зимата
В Елхово готови за зимата / netinfo
На заседание на Щаба за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи на територията на община Елхово бе разисквана готовността за работа при зимни условия, съобщиха от общинската администрация. На територията на общината има 110 км републиканска и 84 км четвъртокласна пътна мрежа, припомни кметът Петър Киров, който е и председател на Щаба. От районна пътна служба вече са извършили асфалтовите кърпежи, поставена е хоризонтална маркировка и допълнителна вертикална, сигнализираща за опасности по пътя, почистени са отводнителни съоръжения и местата, в които се образуват снегонавявания, снегопочистващите машини са в готовност, стана ясно още по време на заседанието..

В клиентския енергоцентър в Елхово са подготвени за изненади и възможни щети от лошото време, увериха от EVN. В многопрофилна болница разполагат с достатъчно количества медикаменти, готов е графикът за извозване на болните на хемодиализа.

Осигуряване на пожарната безопасност през есенно-зимния сезон е предпоставка за осигуряване на нормални условия за работа при зимни условия, поради което кметът на община Елхово г-н Киров разпореди да се извърши проверка за изправността и годността на димоотводните канали, отоплителните и нагревателни уреди; да се проиграе плана за евакуация при кризисни ситуации; да се провери противопожарното водоснабдяване в населените места.

За готовността на населените места да посрещнат сурова зима, както и за съществуващи проблеми от опита от минали зими докладваха кметовете и кметски наместници. Кметовете получиха План за информационен обмен и взаимодействие при усложнена зимна обстановка.