Тържествен ритуал по повод празника на Сливен
Тържествен ритуал по повод празника на Сливен / netinfo

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий отслужи водосвет по повод празника на Сливен - Димитровден. Церемонията се състоя на площад „Хаджи Димитър" в присъствието на народни представители, областният управител Марин Кавръков, кметът на Сливен Кольо Милев, директорът на ОДМВР - Сливен комисар Никола Геджев и др.

Специално за празника на града бяха и гостите от побратимените на Сливен градове от Украйна, Беларус, Молдова и Турция, носителите на наградите на общината за 2012 г. и много граждани, които отдадоха своята почит към предците ни и поднесоха цветя пред паметника на войводата.

По време на тържеството бяха издигнати знамената на България, Община Сливен и Европейския съюз.

Празничните прояви продължават с фестивал под наслов „Младостта на Сливен днес, бъдеще на Европа утре", по международен проект на Младежкия дом. Ще участват художествени колективи от училищата в Сливен, както и 14 доброволци от Италия, Испания, Гърция и Турция. В 15.30 ч. в Комплекс за социални услуги за деца и семейства, кв. „Българка" - „Училище за зайци" -Благотворително представление за децата от „Комплекса .

В 18 часа в Драматичния театър „Стефан Киров" сливенци ще имат възможност да се насладят на спектакъла „Среща в споменът".