Строително-монтажните работи по водния цикъл продължават
Строително-монтажните работи по водния цикъл продължават / Sofia Photo Agency, архив

До края на месеца би трябвало да приключат строителните работи по новата строителна площадка в централна градска част до ПМГ „Добри Чинтулов”. Затворен е участък от ул. „Великокняжевска” и движението е пренасочено през площад „Хаджи Димитър” и е обозначено с временни средства за сигнализация, съобщи заместник-кметът Иван Манчев.

Останалите строително-монтажни работи се извършват на булевардите „Стефан Караджа“ и „Христо Ботев“ – северно от Градински мост и в района на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Продължава изграждането и на дъждопреливника в района на автогарата с отливен канал към река Асеновска, като в най-скоро време предстои трайно възстановяване на пътната настилка.

Продължават строителните работи по ул. „Щросмайер” с подмяна на водопровода. В този район в определени моменти има нарушаване на нормалното водоподаване към жилищните сгради, но са взети мерки за решаване на този проблем. В централната част на града водопроводните тръби са стари и амортизирани и затова те поетапно се подменят. Подобрена е координацията между оператора ВиК и строителната фирма, изпълняваща строително-монтажните работи” – заяви заместник-кметът.

Продължават строителните работи в кв. „Клуцохор“ в района на бул. „Тракия“ – ул. „Лозарска“, ул. „Драгойчева“ като се работи  още и по ул. „Драгоман“ в района на ІІІ ОУ „Д-р Ив. Селимински” и по ул. „Клокотница“ в централна градска част. Друга строителна площадка, където се работи е на ул. „Димитър Пехливанов“ – по отливен канал към река Асеновска като продължава изграждането на дъждопреливник в този район.

 

Друга строителна площадка, където се работи е на ул. „Димитър Пехливанов” – работи се по отливен канал към р.Асеновска , като строителните работи продължават по изграждането на дъждопреливник в този район. През следващата седмица предстои започване на Главен колектор от паспортна служба до сградата на НФ „13 века България” и ул. „Димитър Пехливанов”.