Сливенски катаджия е най-точният стрелец в Националното състезание „Пътен полицай на годината- Хасково, 2016г
Сливенски катаджия е най-точният стрелец в Националното състезание „Пътен полицай на годината- Хасково, 2016г / ОДМВР Сливен

Атанас Атанасов от ОДМВР-Сливен стана първи в стрелбата с пистолет и втори в дисциплината оказване на долекарска помощ на пострадали при пътни произшествия в Националното състезание „Пътен полицай на годината"- Хасково, 2016г.

За трета поредна година Атанасов носи отличия на Областната полиция в Сливен от престижното състезание. През 2014 той е първи в долекарска помощ и трети в стрелбата. Миналата година заедно със своя колега Николай Стойчев, който тогава грабна приза пътен полицай на годината, стават вторият най-добър отбор в страната.

Отбори от двама участници, представители на всички областни дирекции на МВР в страната, се състезават в майсторско управление на автомобил и на мотоциклет, познаване на нормативната база, долекарска помощ и стрелба.

Престижните награди бяха връчени от главния секретар на МВР Георги Костов, директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски, началника на отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция" комисар Бойко Рановски и директора на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков.

През последните три дни Хасково бе домакин на ХХIV национален конкурс „Пътен полицай на годината - 2016", чиято цел е да се направи традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, теоретичните им познания и практическите умения, свързани с ежедневната им служебна дейност.