Сливен и Ямбол с достойно представяне на събора в Копривщица
Сливен и Ямбол с достойно представяне на събора в Копривщица / Община Ямбол

700 са били участниците от Община Сливен на Десетия Национален  събор на народното творчество - Копривщица 2010. Те са представили фолклорното наследство на сливенския регион на 7 август. Журито на събора е определило програмата на сливенските изпълнители като богата и динамична. Много от  колективите са получили грамота и плакет за  постижения в народното творчество. В заключителния концерт на 8 август, на централна сцена, от общината са участвали Ивиана Бързакова от читалище „Хр. Смирненски" в Сливен и читалище „Даскал Д. Димов" в село Жельо войвода.

От Ямболски регион участниците са били над 500. Участието на певческите и танцови състави от областта е било на 6 август, в деня на откриване на събора. Всички 39 изпълнители - певчески и танцови групи, свирачи и певци от Ямболска област са получили грамоти за участие. 16 групи са специално отличени и получават почетен знак.

Утре, 10 август, от 11.00 часа в Областна администрация Ямбол ще бъдат връчени официално почетните грамоти и знаци на отличените на националния събор.