Ремонтът на ларгото тече по график
Ремонтът на ларгото тече по график / Димитър Михов

Допълнителни 180 000 лева са осигурени за подмяна на подземни комуникации, които не са предвидени в проекта „Зелени и достъпни пешеходни зони”, по който се реконструира центърът на града. Средствата са от общинския бюджет.

Реконструкцията на пешеходната зона на Сливен тече по график, отчитата от общинска администрация. В участъка от Розова градина до площад „Добри Желязков” до 25 октомври ще бъдат подменени дъждовната, дренажната, битовата канализация и водопровода. В участъка от Стария бряст до бившето кино „Българка“ до празника на Сливен ще се смени настилката до Кукления театър.

Строителните дейности на площада пред общината, изпълнявани в рамките на проекта, също текат по график и са изпълнени на 80%. След празника на града ще се извършват единствено довършителни работи. Усилено се работи по изграждането на фонтаните пред сградата на общинската администрация, които също ще бъдат готови до Димитровден. След празника строителите ще продължат с възстановяването на фонтана и настилката на Кълбото, в градинката пред комплекс „Печ”.

Тази седмица улицата, свързваща ул. ”Раковски” с бул. ”Цар Симеон” ще бъде асфалтирана с два пласта до ул. „Аксаков”. Ще бъдат довършени и тротоарите. От „Аксаков” до бул.”Цар Симеон” ще се асфалтира през ноември след приключване на допълнителните ремонти, с които общината възстановява нередности по проекта ИСПА.