Регионален фестивал на руската песен и танц
Регионален фестивал на руската песен и танц / Община Сливен, архив

В Сливен за 13-и път ще се състои Фестивал на руската песен и танц. В него ще вземат участие над 60 хорови състава, инструментални групи и отделни изпълнители от Сливен, Котел, Твърдица, Нова Загора, Шивачево, Стара Загора, Шумен и Казанлък. Това съобщи Стоян Георгиев от Дома на дружбата – Сливен.

Фестивалът е посветен на 135-та годишнина от установяване на дипломатическите отношения между България и Русия. XIII-то издание на традиционния регионален фестивал тази година ще се проведе на 20 март в голямата зала на Военния клуб в Сливен.

Жури с председател музикалният педагог Елена Пеева и членове Росица Кунева и Галина Георгиева ще оценява и класира изпълнителите. Ще бъдат връчени грамоти и награди в различни категории и възрастови групи.

Председател на организационния комитет за провеждането на фестивала е Иван Славов, зам.-кмет на община Сливен, зам.-председател Стоян Георгиев. Членове на организационния комитет са Йордан Берберов, Атанас Чолаков, Янко Янков, Веселина Шаркова, Елена Маркова, Жулиета Минчева, Людмила Стоянова, Галина Димитрова, Ленко Кренчев, Радка Петрова и Росица Бармукова.

Организатори са Домът на дружбата, Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД, Военният клуб в Сливен, община Сливен и Регионалният инспекторат по образованието.