Първи общински празник „Модата се мени, фолклорът остава“
Първи общински празник „Модата се мени, фолклорът остава“ / Дарик Сливен, Архив

За първи път в село Генерал Инзово ще се проведе Общински празник  „Модата се мени, фолклорът остава“. Празникът се провежда под патронажа на кмета на Община „Тунджа“ и кмета на с. Генерал Инзово.

Целта и идеята на празника са свързани с утвърждаване в съвременния начин на живот фолклорното богатство на община "Тунджа"; един различен поглед и прочит на тунджанското танцово, музикално, кулинарно и приложно изкуство. Участието в празника е доброволен акт, но всеки който се включи в него, е длъжен да спазва задължителните изисквания. Всеки участник задължително трябва да е облечен във фолклорна носия (автентична, сценична или стилизирана); допускат се фолклорни носии и от други държави.

Всяка организация или НПО могат да направят свой рекламен кът, в който да предлагат местни хранителни специалитети, сувенири, рекламни материали. (Реквизитът за къта е ангажимент на участниците).

За занаятчиите се определят предварително места.Това се отнася за тези, които искат да предлагат свои стоки или демонстрират занаят;

Организаторите подготвят предварително място за сцена, на която по определен ред могат да участват групи и състави с програма до 8 минути.

Всички читалища, НПО и граждани, които искат да участват в празника, подават заявка в свободен текст.

Заявката да съдържа наименование на институцията; населено място; брой на участниците;телефон за връзка. Срок за подаване на заявките е до 12 юни 2015 година на следните адреси: chitalishte_inzovo@abv.bg

Празникът ще се проведе на  21 юни от 11.00 часа в парка на селото.