/ МВР
Днес край Сливен се проведе пожаро-техническо учение на летище „Бършен”. Целта на учението е проверка на координацията и работата на екипите, влизащи в Единната спасителна система, при овладяване и ограничаване на последиците при възникване на тежки пътни произшествия.

МВР

Разиграва се ситуация, при която се проверяват действията на Оперативния щаб, координацията между отделните системи, тяхната роля и точното им място при овладяване на произшествието.

Учението започна в 09,30 часа по предварително подготвен сценарий, който включва произшествие на автомагистрала „Тракия” с обърната цистерна, с изтичащо гориво, и три автомобила с пострадали. В тази ситуация се проверяват ролята на оперативния щаб, разпределението на екипите и техните действия, което да доведе до бързото овладяване на ситуацията и транспортиране на пострадалите.

МВР

В учението участваха ръководството и служители на РДПБЗН и РСПБЗН-Сливен с техника, 2 пожарни автомобила и един автомобил за аварийно спасителна дейност; ръководството и служители на сектор „Пътна полиция”-Сливен и РУ-Сливен с четири автопатрулни автомобила; сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН-Бургас, като тяхната задача е обезопасяване на цистерна с изтичащо гориво; два екипа с линейки на ЦСМП-Сливен; пет служители на Областният съвет на БЧК и доброволци.

МВР

В края на учението беше дадена добра оценка на степента на подготовка на ръководния състав на РДПБЗН-Сливен и членовете на Оперативния щаб.