Промяна в организацията на движението в ямболско заради отварянето на магистралата
Промяна в организацията на движението в ямболско заради отварянето на магистралата / DarikNews.bg, архив

 

На 12 юли около 17:00 час Лот 3 /Нова Загора – Ямбол/ от АМ “Тракия” ще бъде отворен за движение и в тази връзка се налага промяна в организацията на движение, която е съществувала до момента на територията на Ямболска област. Изходите от нововъведения в експлоатация участък от автомагистралата са два - единият е към град Ямбол, а другият в посока Сливен, съобщават от ямболската полиция.

На слизащите от АМ ”Тракия” и пътуващи към Черноморието Пътна полиция – Ямбол препоръчва следния маршрут: с посока на движение към град Сливен за включване в гл. път I-6 /основен път София - Бургас/, като се има предвид, че е изградена пътна връзка на детелината край Сливен, която ще улесни включването в главния път – пътен възел “Петолъчката” – Бургас.

На пътуващите от Черноморието и желаещи да ползват АМ “Тракия" се препоръчва от пътен възел „Петолъчката” да продължат в посока град Сливен по I-6 по път II-53 за включване в автомагистралата.

Препоръчаните маршрути са по-сигурни от гледна точка на това, че пътят е по-широк, добре обозначен със знаци и първокласен.

За тези, които ще слязат от АМ “Тракия” и ще се насочат към град Ямбол,  предполагайки, че ще съкратят пътя си до Черноморието, трябва да знаят, че следва да преминат през второкласен и общински път, през две населени места, където скоростта е намалена, участък от първокласен път, където се извършват ремонтни дейности, включително и на кръстовище с интензивно движение на товарни автомобили, пътуващи в направление ГКПП Лесово – пътен възел “Петолъчката” и обратно.

Въвежда се промяна в организацията на движението на две възлови кръстовища в град Ямбол, а именно на изхода за град Сливен и на изхода към „Петолъчката”. Съгласно промяната, излизащите от град Ямбол ще трябва да осигуряват предимство на потоците, които се движат от и към автомагистралата. Освен сигнализацията с пътни знаци, на кръстовището в посока Сливен ще бъдат поставени изкуствени неравности.

С цел недопускане на пътнотранспортни произшествия, във връзка с въведената промяна на организацията на движение в района на  възловите кръстовища и рискови участъци по трасето от АМ “Тракия” до „Петолъчката”, е осигурено полицейско присъствие. Служителите ще подпомагат и регулират движението при необходимост.

От полицията препоръчват на шофьорите стриктно да спазват сигнализацията с пътни знаци и маркировка.