Продължава записването на студенти в Инженерния факултет в Сливен
Продължава записването на студенти в Инженерния факултет в Сливен / netinfo

75% от приема в Инженерния факултет в Сливен е изпълнен. От днес до 7 септември започва записването за трето класиране. Това заяви пред Дарик проф. Карапетков, ръководител на обединената структура База - Сливен към Техническия университет - София.

Очакванията на ръководството е, че голяма част от бъдещите студенти издържали предварителния изпит, но по ред причини не са си взели дипломите от средното образование ще успеят да се запишат в срок. Признават се и оценки от елитни училища. Такива училища, са които имат акредитация от Националната агенция по акредитация, обясни ръководителят на структурата.

Няма промяна и в държавната такса - 275 лева за семестър. Учебната година започва на 14 септември. Утвърдените места по специалности са 115. Приемът в специалносттие автоматика, инфопмационна и управляваща техника, електротехника и топлотехника са 35 студенти, а за специалността машинноинженерство и енергетика - 20.

 Ако има много желаещи за едното направление приемът ще бъде запазен за сметка на другото. Ако желаещите са по-малко предвижда се местата да бъдат намалени до 100, поясни проф. Карапетков.