Продължава акция „Алкохол”
Продължава акция „Алкохол” / DarikNews.bg, архив

Трима водачи, употребили алкохол над 0,5 промила, от които двама са отказали да им бъде извършена проверка с техническо средство; трима неправоспособни и четирима без застраховка “Гражданска отговорност” са били установени през първите два дни на специализираната полицейска операция „Алкохол”, която се провежда в Сливен от сутринта на 17-ти до 19.00 ч. на 21 януари.

Спират се водачите на всички видове МПС, включително на тежкотоварни автомобили и автобуси. Следи се за употреба на алкохол или други упойващи вещества; неправоспособност; наличие на „Гражданска отговорност”; МПС със затъмнени стъкла на предните врати; неспазване на предимство; движение с превишена скорост.

 

Проверките се извършват по първокласните и второкласните пътища в областта, по  пътищата, разположени в планинската част на областта, а така също и  по нискокласната и общинска пътни мрежи, включително и в тъмната част на денонощието. По републиканските пътища и в град  Сливен контролът се осъществява, чрез прилагането на „Широкообхватен метод”.