Приключи ремонтът на фонтаните в Сливен
Приключи ремонтът на фонтаните в Сливен / Дарик Сливен

Ремонтните дейности по проекта „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“ в Сливен протичат в график.

Завършени са подземните комуникации от „Розова градина” до площад „Добри Желязков” и в момента се извършва благоустрояване на района. Готов е и ремонтът на фонтаните на Кълбото. В района ще започне работа по настилките.

Най-интензивни са дейностите по основното строителство в отсечката на главната улица от кино „Българка” до Стария бряст, което ще завърши до края на седмицата. Оформят се зелените площи, поставят се пейки и продължава подмяната на настилките по Ларгото.

Сухите фонтани на площада преминаха 72 часовите проби и както фонтана на Кълбото, са приведени в състояние при зимни условия. Те ще бъдат пуснати на пролет, а ще работят само закритите под стъкла фонтани. Обмисля се и мерки за опазването на фонтаните, информира зам. кметът Иван Манчев.

До края на седмицата ще завърши асфалтирането на улицата, западно от общинската администрация и Съдебната палата, както и на паркинга зад Стария бряст и Военния клуб. Започва планиране на работа по проекта в района на катедралния храм „Св.Димитър” и пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.