Празнични прояви за празника на община „Тунджа”
Празнични прояви за празника на община „Тунджа” / netinfo

Продължават празничните прояви, посветени на Деня на Община „Тунджа” 22 април – Международен ден на Земята. Днес, 8 април, в 12.00 ч. в с. Калчево ще бъде открит откриване Клуб на пенсионера „Сребърни коси”. Вечерта от 19.00 ч. в с. Каравелово ще се състои концерт на Фолклорен ансамбъл „Тунджа”. На 9 април в 18.30 ч. в с. Чарган щуе бъдат отбелязани 10 години Клуб на пенсионера „Доверие”, а в 19.00 ч. в с. Ханово ще има концерт на Фолклорен ансамбъл „Тунджа”.

Младежка дискусия „С Тунджа в сърцето” – „Моята идея за развитието на Община „Тунджа“ ще се проведе на 11 април от 11.00 ч. в конферентната зала на Община „Тунджа“. На 12 април от 13.00 ч. село Симеоново отново ще бъде домакин на общинския празник „За хляба наш”, съпроводен с концерт на певицата Славка Калчева. На същия ден, от 14.00 ч. в с. Голям манастир ще се проведе Осмия общински турнир по народни борби.

Единадесетият Бизнес форум ще бъде на 17 април от 14.00 ч. в хотелски комплекс Ямболен“ - лесопарк „Бакаджик“. Тази година темата е „Стратегията за местно развитие на МИГ „Тунджа” – резултати и нови перспективи”.

На 18 април от 10.00 ч., в конферентната зала на Община „Тунджа“, ще се проведе Общинска конференция „Взаимодействие между местната власт, бизнеса и НПО”.

От 14 до 20 април ще се проведат традиционните Тунджански литературни дни.

Отново за децата на общината се организира Общинската детска асамблея „Тунджа – творчество и красота”, в рамките на която е празникът „Водим бъдещето за ръка“. Тази година тя ще е съпътствана с шоу-спектакъл „Детско царство” на куклен театър „Георги Митев” – Ямбол и отчитане на Конкурса за млади художници, литератори и фотографи на тема „С Тунджа в сърцето”.

Драматичен театър „Невена Коканова“ - Ямбол гостува с постановката „Политикани” в три села.

Авторският спектакъл на актьорите Велика Видева и Звезделин Минков „Гражданка на село” ще бъде представен в 12 населени места.

„Песен за Тунджа” – под този надслов са празничните концерти на певците Величка Русева и Румен Бошнаков, които ще бъдат изнесени в 10 села на общината.

15 са концертите на Фолклорен ансамбъл „Тунджа”.

На 21 април ще бъдат открити три нови обекта - в 9.30 ч. в с. Кабиле - Откриване на Общностен център за деца и семейства по Проекта за социално включване; в 10.30 ч. в с. Дражево - Откриване на Младежки Лидер център и в село Хаджи Димитрово - откриване на ново детско заведение.

 

В същия ден – 21 април, от 16.00 ч. в административната сграда на Община „Тунджа” ще бъдат връчени стипендии и еднократно финансово стимулиране на ученици и студенти от общината.