Прави се оглед на 23 язовира на територията на област Ямбол
Прави се оглед на 23 язовира на територията на област Ямбол / DarikNews.bg, архив

Заседание с кметовете на общини, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, клона на Напоителни системи, за обсъждане и предприемане на превантивни мерки за недопускане на наводнения и вредни въздействия на водите при евентуално бързо затопляне, снеготопене, обилни валежи и рязко повишаване нивото на реките в областта е провела Таня Димитрова, областен управител на Ямбол.

На срещата участие е взел и представител на предприятие „Язовири и каскади”, което осъществява технически контрол на най-големите язовирни стени, водохващания, напорни и безнапорни деривации в системата на енергетиката.

До 17 февруари на територията на Ямболска област върви оглед на потенциално опасните язовири, за да се установи надеждността при експлоатация на хидротехническите съоръжения. Става дума за 31 потенциално опасни язовира в областта, визирани през 2011 година по време на проверките.

Ще бъдат огледани 5 язовира в община Стралджа, 12 в „Тунджа”, 6 в Елхово, 4 в Болярово и 4 язовира на Напоителни системи, клон Средна Тунджа.