Обсъдиха основни параметри на Колективния трудов договор във  функция Образование в Тунджа
Обсъдиха основни параметри на Колективния трудов договор във функция Образование в Тунджа / netinfo

Основни параметри на проекта на Колективния трудов договор във функция "Образование" бяха обсъдени в община "Тунджа". Коментирани са клаузите по Договора в условията на делегирани бюджети с председателите на Общинския координациоен съвет на Съюза на българските учители - "Тунджа" и на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" и ръководството на Сдружението на директорите на учебните и детските заведения в общината.

 Акценти в работната среща бяха размерът на платения годишен отпуск, допълнителните  трудови възнаграждения, условията на труд и организацията на работния ден, работната заплата, социалните ангажименти на работодателите в условия на криза.

Участниците в срещата изразиха общото удовлетворение, че  проектът на Колективния трудов договор е залог и гаранция за оптималната организация на работа на заетите в сферата на образованието, което е предпоставка и за повишаване качеството на учебния процес.

Отчетена беше пълноценната и резултатна дейност на Общинския съвет за тристранно сътрудничество, в следствие на реалния диалог между страните и разглеждането на образованието като един от водещите приоритети в работата на община „Тунджа".

 Предстои през следващата седмица да се проведе заседание, на което окончателно да бъдат утвърдени предложенията на страните по Договора.