Общински съвет Тунджа е с нов председател
Общински съвет Тунджа е с нов председател / netinfo

Нов председател си избраха общинските съветници в Община Тунджа. Макар и с минимално мнозинство днес бе избран нов председател на местния парламент - Стратия Колев, който зае мястото на Кирчо Карагьозов от БСП.  Предложението за предсрочното прекратяване правомощията на Карагьозов е било внесено малко преди началото на сесията от съветниците от ГЕРБ и Център. Според тях смяната е необходима заради системното неизпълнение на задълженията за повече от три месеца на Кирчо Карагьозов. Както и за това, че от началото на мандата на настоящия Общински съвет председателят му не е провеждал срещи и консултации с председателите на постоянните комисии, материалите се внасят със закъснение и извън сроковете, което нарушава работата на съветниците.
При последвалото гласуване, с 11 гласа „за”, 8 „против” и „двама въздържали се”, Карагьозов е бил свален от поста.
Три са били номинирани за председател на Общинския съвет, сред които и досегашният Кирчо Карагьозов. След отвод на единия от номинираните, в битката за председателското място са останали Карагьозов и предложението на Атака и Герб - Стратия Колев.
Според кмета на община Тунджа Георги Георгиев, който е отсъствал от заседанието поради ангажимент в столицата, случващото се е част от план, който цели да дестабилизира общината.