Общински съвет Котел отпусна средства за изваждането на водолаза от пещерата край Кипилово
Общински съвет Котел отпусна средства за изваждането на водолаза от пещерата край Кипилово / Дарик Сливен, Архив

Общински съвет Котел прие да бъдат отпуснати 1500 лева за подготовката по изваждането на трупа на изчезналия водолаз на 25 май 2016 г. в пещерата "Големия извор", с.Кипилово.

Сумата ще бъде предоставена на доброволните формирования на Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Пещерно спасяване". Предприемането на действия по изваждането на трупа представлявало изключително сложна и рискова операция за хората, участващи в нея, изискваща предварителна подготовка и специфично оборудване. Сдружението „Пещерно спасяване" е заявило готовността си да предприеме действия по изваждането на трупа.

На провелото се заседание общинските съветници приеха и разпореждане с недвижими имоти на територията на общината. С оглед възможността читалищата да кандидатстват по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" по Програмата за развитие на селските райони бе учредено безвъзмездно право на ползване на няколко читалища, находящи се в различни села на територията на общината върху недвижими имоти - публична общинска собственост.

Общинският съвет прие и решения, с които даде съгласие общината да кандидатства с проектни предложения по Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" както следва: „Рехабилитация на съществуващи улици, тротоарни настилки и съоръжения към тях в гр. Котел; „Изграждане, реконструкция и/или рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в агломерации с под 2000 еквивалент жители в Община Котел" и „ Рехабилитация на общински път за с. Жеравна в участъка от кръстовището с Път II-48 до входа на село Жеравна и общински път за с. Медвен в участъка от кръстовището с Път II-48 до кръстовището с Път III-7006, и съоръженията и принадлежностите към тях".

По същата подмярка Общинският съвет прие и решение, с което съгласува проектното предложение на „ВиК-Сливен" ООД „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа с. Нейково, община Котел", като декларира, че дейностите в проектното предложение съответстват на приоритетите в Общинския план за развитие на община Котел за периода 2014-2020г.

Общинският съвет прие информацията, внесена от кмета за изпълнението бюджета на община Котел, сметките за средства от Европейския съюз за първото шестмесечие на 2016 год.