Община Нова Загора е сред първите с одобрени проекти по ОП „Региони в растеж
Община Нова Загора е сред първите с одобрени проекти по ОП „Региони в растеж / община Нова Загора

В края на месец март общинското ръководство в Нова Загора кандидатства  с 4 проекта за повишаване енергийната ефективност на сградите на СОУ „Иван Вазов" - начален етап; Районно управление „Полиция" , Районна служба „Пожарна безопасност" и пет многофамилни жилищни сгради.

„Вече имаме одобрение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Очакваме сключването на договорите да стане през месец август и да пристъпим към всички необходими процедури по проектите." , заяви кметът на общината Николай Грозев.

Очаква се да бъдат одобрени и останалите 3 проекта по програмата, в които са включени още 13 многофамилни жилищни сгради.

"Предстои ни много работа. Работа, след свършването, на която градът ни трябва да има още по-обновен облик и съгражданите ни да се радват на една по-добра среда за живот. Успеем ли да извършим това заедно със санираните блокове по Национална програма за енергийна ефективност след 2-3 години ще имаме 30 блока с извършени енергоефективни мерки и 3 обществени сгради.", добави още градоначалника.