Обществен антикорупционен форум ще се проведе в област Ямбол през 2012 г.
Обществен антикорупционен форум ще се проведе в област Ямбол през 2012 г. / Дарик Сливен, архив

Областният съвет за противодействие на корупцията в Ямбол, на който председател е областният управител Таня Димитрова, прие на свое заседание план-програма за дейността си през 2012 година.

През настоящата година Областна администрация съвместно с Окръжна прокуратура - Ямбол и с районните прокуратури Ямбол и Елхово ще организира и проведе Обществен антикорупционен форум: „Повишаване на информираността на обществото за дейността на Прокуратурата. Гражданският контрол върху дейността на Прокуратурата като инструмент за повишаване на обществената подкрепа и доверие”, съобщава сайтът на Областна управа Ямбол.

Като своя задача Областният съвет е приел да направи и по-мащабна информационна кампания под надслов: За по-прозрачно управление, чрез ползотворен диалог между регионална, местна власт, структурите на гражданското общество, с подкрепа на бизнеса и синдикатите и в партньорство с медиите.”

Една от новите ни инициативи, които ще бъдат реализирани през годината е организиране на съвместни приемни дни за гражданите. В тях ще се включа областният управител, членове на съвета, ще се включат и народни представители.