Обявиха носителите на приза Полицай на месеца за август, септември и октомври
Обявиха носителите на приза Полицай на месеца за август, септември и октомври / netinfo

Оперативен работник Ангел Ангелов от сектор „БОП" при ОДМВР - Сливен бе отличен с приза "Полицай на месеца" за август. Той участва в специализирана полицейска акция, която разби престъпна група за лихварство, действаща в кв. „Надежда".  Бяха задържани четирима души. При претърсване  на домовете им полицаите са открили нотариално заверено пълномощно от длъжник за получаване на пенсията му от началото на месец май до края на годината. Намерени и иззети са още  газов пистолет, списъци със суми и имена на длъжници, 10 дебитни карти и около 200 гр. златни накити. Единият от задържаните излежава присъда в Бургаския затвор, а останалите са пуснати на свобода.

Призът "Полицай на месеца" за септември бе присъден на Антон Велев от сектор „Криминална полиция" в ОДМВР - Сливен. Велев участва в задържането на четирима мъже, отвлекли 21-годишно момиче от Камен. На 1 септември в полицията е получена информация, че момичето се намира в Русе. Ден по-късно жената е засечена в такси. Установено е, че тя е била принуждавана да проституира в русенски хотел. Собственикът на хотела поддържал контакти със сводници от Сливен. Същия ден в Сливен е задържан 40-годишен мъж, в когото е намерен мобилния телефон на момичето. Установени са и извършителите на отвличането - 39-годишен мъж от Павликени, 41-годишен от Шумен и 30- годишен мъж от село Ребревци. Тримата са се укривали в Габрово. Задържани са от служители на областните дирекции в Сливен и Габрово. Похитителите са в ареста на Окръжна следствена служба.

Оперативен работник Валери Пенев от сектор „БОП" при ОДМВР печели приза "Полицай на месеца" за октомври. Той е сред антимафиотите, задържали организаторите на канал за трафик на бременни жени - ромско семейство от новозагорското село Любенова махала. 38-годишният Асен живеел в Гърция от 2001 година. Бил е обявен за общодържавно издирване и е задържан на 18 октомври на ГКПП - Кулата. Има 3 присъди за кражби. 38-годишната му съпруга Велика е задържана на 21 октомври в Нова Загора. Обвиненията срещу двамата са за трафик на хора с цел продажба на бебета. Семейството започнало търговията със собствените си две деца. В хода на оперативните действия са установени още 10 случая на трафик на бременни ромки от Чирпан, Ямбол, Хасково, Пловдив, Казанлък, Димитровград и Сливен. На двамата са повдигнати обвинения, очакват се присъди.

Призовете "Полицай на месеца" за месеците август, септември и октомври бяха връчени официално днес на церемония в Пресклуб Сливен от Алекси Алексиев - началник  сектор „БОП". Наградите се определят в анкета сред журналисти от Сливен.