Нови автомобили за социалния патронаж в община Стралджа
Нови автомобили за социалния патронаж в община Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Два нови автомобила за нуждите на домашния социален патронаж има вече община Стралджа. По решение на Общинския съвет те са за нуждите на патронажа в Стралджа и Каменец. Причината за решението е, че наличните автомобили за този вид услуга са твърде стари, амортизирани и поддържането им води до не малко разходи. В същото време интересът към услугата „домашен патронаж” расте, новозаписалите се увеличават, уточняват от общинския пресцентър.

Двата автомобила, с които вече се разнася храната на потребители са купени с бюджетни средства. В изпълнение решението на Общинския съвет комисия, назначена със заповед на кмета Митко Андонов, е провела търг и за купуване нов автомобил на лизинг за нуждите на общината. Обществената поръчка беше обявена в регистъра на Агенцията по обществени поръчки и публикувана на електронната страница на общината.

В определения срок комисията с председател Иван Георгиев проведе търга и на базата на представения протокол, кметът Митко Андонов е издал заповед за изпълнител на поръчката.